SEO da 5 Önemli Hareket

Bizim bi web sitesi yaptığımızda veya bir siteyi önde çıkarmaya çalıştığımızda mutlaka dikkat ettiğimiz bazı maddeler var. Öncelik verdiğimiz 5 hususa birlikte bakalım;

1. İçerik

  • İçerik çok önemli bir husus. İçerik demek yazının konusunu Google da aratıp, gördüğünüz, beğendiğiniz yazıları kopyala-yapıştır-birleştir yapıp sitenize eklemek demek değildir. İçeriğin özgün olması değerli olması demektir.
  • Yazdığınız yazının akademik, ultra edebi, süslü, ağdalı olması önemli değil. O yazıya gerçekten ihtiyaç duyacak kişinin sorularına cevap vermesi, okunur olması önemli. Yani okurken sıkıcı bunaltıcı bir sayfayı ziyaretçi anında kapatabilir.
  • İçerik demek sadece yazı demek değildir. İçerik yazı, resim ve videodan oluşan bir kombindir. İnsanlar yazı istiyorsa yazı yazıp, resim görmek istiyorsa resim yapıp, video istiyorsa video çekip kalanını diğerleri ile süslemek demektir.

2. HTML Etiketleri

Yazdığımız yazıları h1etiketisiz, başlıksız, boynu bükük bırakmamalıyız. Eğer yazımız uzun ise h2başlıkları ile yazımızı bölümlendirmeliyiz. Eğer başlık kırılımı çoksa h3, h4 te kullabiliriz. Özellikle belirtmek istediğimiz anahtar kelimelerimizi mümkün mertebe paragrafın ilk kelimesi olarak kullanmalı, kullandığımız yoğunluğa göre de kalın, italik veya altı çizili yapmalıyız. Bunların her biri arama motoruna gönderilen sinyallerdir. Trafikte önümüzdeki araca gereksiz sellektör yapmak ne kadar sinir bozucu ise yeşil ışıkta hala hareket etmeyen araca korna çalmakta o kadar önemli. Bu yolda aracınızı düzgün kullanmaya özen gösterin.

3. Görsellerde alt etiketi

Google'ın, arama motorlarının, botların gözünün olmadığı unutulmamalı. E bu durumda resmin ne ile ilgili olduğunu botlara nasıl anlatacağız. Arama motorlarının görseller aramasında nasıl görünür olacağız? İşte resimlerin alt etiketi tam da bu iş için. Her yazınızı bir resimle güzelleştirip, bu resmi de görsel aramalarında çıkabilmesi için alt etiketi ile zenginleştirmeyi unutmayın.

4. Google Search Console

SEO yaptırdığını söyleyenlerin sitelerinin Google Search Console'a kaydının yapılıp yapılmadığını mutlaka denetlerim. Google'ın bu ücretsiz aracı bize mükemmel ipuçları verir. Sitemizde hata var mı, hangi anahtar kelime aramalarında ne kadar görünüp ne kadar tıklanıyor, site haritası gönderme, istemediğimiz bir sayfayı google aramasından kaldırma gibi pekçok hizmeti bize sunuyor. Bu veri hareket tarzımızı belirlemek açısından mükemmel. Veeeeee bedava...

5. Screaming Frog

Web sitenizi bitirdikten sonra veya SEO yapacağınız siteyi elinize almadan Screaming Frog ile mutlaka taratın. Bu araçla web sitesinin 500'e kadar sayfasını ücretsiz lisansla tarayabilirsiniz. İşinize yarayana kadar kullanırsınız. Çoğu sitenin de 500 sayfadan az olduğunu düşünürsek pek çoğumuzun işine yarayacaktır diyebiliriz. Screaming Frog ile H etiketi hatalarınızı, 5xx hatası veren sayfalarınızı, title, description gibi meta etiketlerindeki eksiklerinizi görebilirsiniz.

Bu taramaları zaman zaman tekrarlamak zaman içerisinde ortaya çıkan sorunların farkına varmanızı sağlayacaktır. Bunlardan başka özellikle sizin dikkat ettiğiniz hususları yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Hoşçakalın.

Hiç Yorum Bulunmuyor


Yorumlarınızı Bekliyoruz