B2B (Business-To-Business)

B2B, işletmeden işletmeye anlamına gelir. Terim, diğer işletmelere yönelik ürünler ve hizmetler sunan tüm şirketleri kapsamaktadır. Küçük bir işletmeniz varsa, yolculuğunuzun bir noktasında büyük olasılıkla bir B2B şirketi ile çalışma zorunda kalacaksınız. B2B’nin ne olduğunu, işletmeniz için neden önemli olduğunu ve kendi işinizi daha iyi hale getirmek için bundan nasıl yararlanabileceğinizi anlamak önemli bir husustur.

B2B şirketleri, diğer işletmelerin faaliyet göstermesi ve büyümesi için ihtiyaç duyduğu şeyleri sunan destekleyici işletmelerdir. Bordro işlemcileri ve endüstriyel tedarikçiler bunlara birkaç örnektir. Bu, doğrudan bireysel müşterilere satış yapan işletmeden tüketiciye (B2C) modellerin ve kullanıcıların bir işletme için hizmetler sunduğu tüketiciden işletmeye (C2B) modellerinin tersidir. B2B hizmetleri birçok sektörün başarısı için kritik öneme sahip olsa da, şirketinizin potansiyelini göz önünde bulundururken kendinizi tek bir modelle sınırlamayın. B2B, B2C ve C2B modellerinin birbirini dışlamasına gerek yoktur: Belirli güçlerini birleştirmek, işletmeniz için büyük fırsatlar yaratabilir. B2B şirketleri tamamen farklı bir hedef kitleye sahiptir.

Diğer işletmelerin çalışması, büyümesi ve kar etmesi gereken hammaddeleri, bitmiş parçaları, hizmetleri veya danışmanlıkları sunarlar. İçerik üretme ve sosyal medya danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış dijital pazarlama firmaları gibi bazı B2B şirketleri için de bu zor bir satış olabilir. Bu tür bir çalışma anında sonuç üretmez, bu nedenle satış yapmak, potansiyel müşterileri eğitmeyi gerektirir. Bilgili bir satış ekibi burada devreye girer. B2B pazarlamanın anahtarı, bir işletmenin alt çizgisine değer göstermektir. Hizmetleriniz bir web sitesine gelen trafiği arttırıyorsa veya dönüşüm oranlarını artırıyorsa, ek gelir potansiyelini vurgulayın. İş hayatında her şey karlılığa geri döner: Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin kârlılığı artıracağını iddia edebilirseniz, satışı yapmak çok daha kolay hale gelir.

B2B pazarlama kampanyalarını geliştirmek için, başka işletmelerle iletişim halinde iken bilmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar;

•    İyi eğitimli ve bilgili bir satış ekibi, etkili ilişkiler kurmanıza izin verecektir.
•    Ortalama tüketicilerle değil, doğrudan üst düzey şirket karar vericileriyle konuşuyorsunuz, bu nedenle mesajlarınızın tonunu buna göre ayarlamalısınız.
•    B2B pazarlama iletişimindeki vurgu, internet ortamında markanızın reklamını yapmak olmamalı, ilişkiler kurmak olmalıdır.

Diğer işletmeler, ürününüzden bekleyebilecekleri yatırım getirisini bilmek ister.

 

Hiç Yorum Bulunmuyor


Yorumlarınızı Bekliyoruz